четвер, 9 квітня 2020 р.

Як зробити маску в домашніх умовах

Як зробити маску для обличчя своїми руками

Через поширення короновірусу в аптеках та магазинах стає усе складніше купити маску для обличчя. Крім засобу захисту, маски стали ще й модним трендом. Якщо у вас досі немає маски для обличчя - потратьте трохи часу та створіть оригінальну маску для самостійно. Так ви виглядатимите стильно та захищено. 

Нагадаємо, що ВООЗ застерігає: використання маски, як єдиного засобу, є недостатнім для захисту. Необхідно дотримуватися правил гігієни рук: часто і ретельно мити руки і в жодному разі не торкатися обличчя, у тому числі і маски.
Ми підготували для вас кілька лайфхаків з мережі. Народні умільці радо діляться своїми уміннями та винаходами. 

Маска з марлі 

Візьміть шматок марлі, близько 90 на 60 сантиметрів, вату 15 на 15 сантиметрів, товщина - 1 сантиметр.
У відрізок марлі загорніть вату, щоб утворилося три шари. Верхній і нижній край обережно підгорніть. Обріжте марлю з країв для того, щоб отримати 2 пари зав'язок.
Марлеву пов'язку можна прати, і чим більше ви її будете прати, тим краще вона буде працювати. Тому що під час прання утворюються корисні захисні "махрові волосини".

Маска з бинта 

Візьміть бинт. Відріжте 60 см бинта. Візьміть вату - товщина 1 сантиметр. Загорніть у бинт вату - зробіть 4 шари. Зав'язки для маски можна зробити теж з бинта. Берете 80 см бинта, розрізаєте навпіл уздовж і закручуєте кожен відрізок трубочкою. Потім протягуєте зав'язки в нижню і верхню частину пов'язки, і зшиваєте.

Маска з тканини


Такі маски є багаторазовими. Їх можна випрати у звичайній воді з пральним порошком, пропрасувати на максимально високій температурі і знову використовувати.
Саморобна маска ефективна протягом 1–3 год, потім її обов’язково треба замінити на чисту! У жодному разі до маски не можна торкатися до пов’язки руками, а знімати, акуратно беручи за зав’язки.

Паперова маска

Така маска захищає дещо гірше, але все одно це краще, ніж зовсім нічого.
Нам потрібно: паперовий рушник,2 канцелярські резинки, степлер
Як виготовити:
  • Складаємо паперовий рушник гармошкою.
  • Кладемо по краях резинки.
  • Скріплюємо по боках степлером, щоб все трималось. Стежимо, щоб резинки не порвались.
  • Вигинаємо маску дугою таким чином, щоб вона змогла максимально захистити наше обличчя.

Немає коментарів:

Дописати коментар